Torsdag :)

      Postat 2012-01-26 , klockan 13:42:48

Nuu är knattarna tillbax på dagis igen, så idag har jag roat mig med att plugga :)
Känns som om jag har lite att ta igen nu efter två dagars sjukstuga :(
I morgon ska Elsa hjärtat åka ner till sundsvall till sina kusiner och sova hela helgen :) jag hoppas verkligen det går bra, hon har aldrig sovit borta så länge!! På lördag ska ebba sova hos sin Farmor och Farfar och jag å simon ska på födelsedags partay! Ska bli så skönt att få göra någon med S utan knattarna :)

Läggningarna denna vecka har gått super bra, å Elsa har varit på relativt bra humör. Vi har låtit henne vare uppe till 8 halv nio MEN.. när Ebba lägger sig kl 7 är det lugn lek på rummet som gäller eller sitta i soffan med mamma eller pappa å kolla på tv... Alltså ingen slams å trams.. :) Det är funkat toppen bra.. hon har frivilligt sagt till när hon vill krypa ner i sängen å sova.. å de har tagit henne tyå 2 min för att somna..

Nää nu ska ja tvätta å städa lite innan ja ska hämta Små Knattarna :)

Höres :)


    Trött, tröttare, My

      Postat 2012-01-24 , klockan 14:29:23

Jaa idag är man trött, Ebba har varit vaken större delen av natten. Hon har fått sin första riktiga förkylning :( Lagomt till hon la sig och sov i morse vaknade ju Elsa :) Så super trött är man :)
Båda tjejerna hemma idag, vi har hunnit städa ur nå skåp.. faan va man dra på sig massa skit!! vi har hunnit baka äppelkaka, den blev svin go.. tycker ju egentligen inte om när det är äpple i men den här va de inte alls mkt äppla i.. utan äpplena gjorde bara att den blev saftigare :)  Testa vettja :)
 

100 g smält smör
 2 dl socker
 2 ägg
 2 tsk vanilj socker och lite salt
 2 dl vetemjöl
 1 äpple.
Smält smöret och låt det svalna en stund, blanda i sockret, blanda sen i äggen ett och ett. tillsätt vaniljsockret och saltet och avsluta med mjölet. rör till om. och fyll sedan en form. Skiva ett äppla runt och lägg ovanpå kakan och strö över kanel och sockret :)

In ugnen i mitten på 175 g i 30 min :)

Super änkelt och super gott :)

( Vet inte vart receptet kommer ifrån hittade de handskrivet i mitt skåp jag städade ur :) )

Va ju som sagt på Ikea med frida igår.. Köpte nya gardinstänger till vardagsrummet, 2 nya blommor och krukor, tvålpump och tandsborstmugg å ett par sett med knivar :)


    ÄNTLIGEN måndag!

      Postat 2012-01-23 , klockan 10:24:11

Tro jag är ganska ensam om att säga ÄNTLIGEN måndag! ¨
Måndag betyder rutiner, S jobbar, barnen är på dagis, och jag pluggar vi äter middag fem å allt rullar på som de ska. Veckorna betyder att Elsas humör är på en ganska jämn nivå.. På helgerna spårar det ur.. av någon konstig anledning!! Ingen familj kan hålla på rutinerna varje helg.. men åker å hälsa på någon släkting äter middag lite senare.. lägger sig senare.. vi försöker hålla på rutinerna så gått det går.. men de blir ju svårt eftersom dagis tex är stängt.. å det är jätte jobbigt för henne.. hon förstår verkligen inte varför man ska vara på dagis vissa dagar men vissa dagar får man inte :S

Jaja.. de är vilketsom skönt att det är Måndag å ny vecka.. det är även skönt att veckorna är längre än helgerna :)

Idag? Joo idag ska jag å Min vän Frida ner till Birsta :) har inga speciella planer på vad jag ska kolla efter men lovar att det säkert blir något :)

Ha de gott :)


    Riktig Mysdag :D

      Postat 2012-01-20 , klockan 21:22:20

Idag på förmiddagen satte jag hemma å plugga.
Vi hämtade tjejerna lite tidigare idag, å medans jag å Elsa tog oss en sväng på stan for S å Ebba hem :)
På stan köpte vi två pussel, en nymålar bok å lite nya pennor, strumpor till hela familjen och massa nya trosor till Elsa. :) Sen tog vi en fika :) vi satte å prata å myste medans vi fikade.. hon va såå duktig under stadsbesöket.
S skulle hämta upp oss kvart i fyra så vi gick in på Lindex för å kolla lite medans vi väntade.. haha.. vi skulle bara titta men den notan slutade på 835 kr!! För de hade nämligen fått in nya MUMIN kläder :) Elsa var i eld och lågor.. hon(läs jag) köpte en mumin tunika och ett par mumin thigts, mumin trosor, mumin mössa sen tog hon en runda in på pojkavdelningen å köpte mumin mjukisar å mumin tröja :) På väg mot kassan kom hon på att Ebba inte hade fått något alls.. hon höll på börja gråta så hon fick välja något åt sin syster också.. :) Så Ebba fick ett bar byxor och en bamse tröja :)

Nu sussar barnen och S spelar tvspel funderar starkt på om jag ska ta å kyrpa ner i sängen å slö kolla på tv innan ja somnar är sjukt trött :)

Trevligt helg hörrni så höres vi =)


    Torsdag :)

      Postat 2012-01-19 , klockan 13:57:00

Så nu kan man pusta ut för denna gång.. äntligen är inneveckan över! Inneveckorna är fruktansvärt krävande.. man sitter å lyssnar exakt hela dagarna.. huvudet blir knökfullt!! ..
Sitter just nu hemma å njuter av tystnaden. ska strax dammsuga å stoppa i en maskin me kläder sen bär de av på dagis för att hämta älsklings tjejerna :D


    Onsdag.

      Postat 2012-01-18 , klockan 20:50:50

Idag var skolan riktigt tung.. Just nu snurrar allt bara runt i huvudet!! men de kanske lägger sig till rätta under natten.
Pratade med BVC idag.. vår bvc sköterska är lika fundersam som vi..Hon sa att vi skulle försöka stoppa utbrotten innan dom kommer innan dom hinner eskalera.. att vi ett tag framöver ska vara stenhård emot henne.. så fort hon slår, biter, petar eller luggas ska vi markera på en gång... jaa de förstår väl jag också å jag tycker att vi gör de.. men hon menade på att vi hällst ska ligga steget före så vi kan ta henne när hon gör de eller precis är på väg att göra de.. å att hon får en sträng tillsägelse första gången.. inte en "varning" hmm.. känns tungt.. känns som om vi kommer vara på helspänn hela tiden springa runt å vakta henne.. bvc sköterskan menade även att Elsa kan ju inte slå någon om hon inte får chansen.. men då menar jag att hon måste ju få försöka att uppföra sig.. hon måste ju få vara med sin syster med sin mamma med oss i familjen vi kan ju inte utesluta henne..

ååå.. jaa ... just nu som sagt å snurrar ALLT i huvudet jag och S ska prata egenom det hela ikväll eller i morgon.. å så får vi se vad vi ska göra.. Dom skulle iaf kalla in lite mer proffesionell personal på BVC som kanske kunde hjälpa oss.. som kanske kunde svara på våra frågor för dom känner att dom inte kan besvara dom.. å de känns ju bra.. :) något bra.. iaf men det känns sammtidigt som ett stort misslyckande för mig som förälder.. känner mig totalt tom och världelös.. Att jag som är mamma till henne inte kan hjälpa henne.. URSA... jaja.. får väl bara inse att jag inte kan så jag måste ta hjälp av någon som kan hjälpa mig att hjälpa henne att hjälpa sig skälv...

Nää nu lite tv tittande innan sängen :)


    Glad.

      Postat 2012-01-17 , klockan 21:25:43

Idag har varit en bra dag :)
Tänker inte skriva så mkt mer än de.. utan sätta mig i soffan å bara njuta resten av kvällen :D
*lättnad suck*


    Hemma :D

      Postat 2012-01-17 , klockan 15:54:16

Ni anar inte hur skönt det är att denna skol dag är över!! Från 08.15 har jag suttit i föreläsningar.. de två första om identitet och genus var faktiskt ganska intressanta men sen sista.. ja jag vet inte äns vad den handlade om ... Fattade inte ett ända jävla ord.. men men kanske klarnar när jag läst böckerna... eller så blire bara värre :)

Hunnit hämta knattarna på dagis också :) Så nu sitter dom å har lite fruktstund så de ska orka med tills middagen :) Ebba är super trött efter två heldagar på dagis.. Lillhjärtat är inte alls van tempot :) men hon vänjer sig.. bara sen hon började dagis har hon börjat gå jätte mkt.. i går tog hon hela 9 steg :) Duktig tjej :D


    Kväll :)

      Postat 2012-01-16 , klockan 20:03:47

Urs säger jag bara... denna kurs kommer inte va rolig.. kommer vara massa jävla läsande, å sånt läsande så man läser å memorera å när man skrivit tentan äre BORTA ur huvudet.. jag hatar att plugga så.. jag vill läsa skriva läsa disskutera.. å läsa igen.. för det är då det fastnar i mitt huvud..

Ebbas första riktiga dag på dagis hade gått super bra :) skönt att veta att barnen har det bra på dagis.. kom hem med två super nöjda men trötta töser.. middagen gick bra å ebba kom i säng å då brakade allt lös.. :( när man precis började hoppas på att allt skulle vara bra =/.. ( å nu behöver inte alla tänka/tro att jag tycker att  BRA är när barnen inte små tjafsar å trottsar...Bra för mig är när ingen kommer till skada eller gråter stora floder.. det är en BRA dag för oss här hemma.. )
Funderar på att ringa BVC för att höra om dom har några råd å tipps.. har pratat med dom förr men .. jaa.. jag vet inte vad vi annars kan göra!? Måste ju försöka hjälpa oss hjälpa henne på något sätt!!hmm... jaa.. nu när lugnet intagit lägenheten så ska ja ta å mysa ner mig i soffan å försöka slappna av ett tag.. föreläsningar hela dagen i morgon på skolan :/ SNARK..


    Måndag :)

      Postat 2012-01-16 , klockan 09:47:52

Japp då var det måndag igen.
Barnen har blivit lämnade på dagis, å det gick toppen bra :) Inget grin å skrik från någon av dom :)
Just nu sitter man hemma med en kopp kaffe å väntar på att skolan ska börja.. börjar 13.15 idag :) skönt men samtidigt jävligt drygt.. Hade hellre börjat 08.15 å slutat 13.15.. men men inget å göra något åt..

Nu när jag ändå är hemma har jag tvättat lite å plockat upp så jag ska slippa det i eftermiddag då barnen är hemma :) skönt å få de gjort :)


    Älskade Söndag :)

      Postat 2012-01-15 , klockan 23:05:13

Helgen i Häggan har varit super mysigt för det mesta :)
Igår när barnen lagt sig så spelade alla "vuxna" sällskapsspel :) Sååå jävla roligt med sällskapspel :) Älskar det!! Vi spelade ett som hette Absolut överäns och ett som hette Med andra ord.. båda två va hysteriskt roliga :)

Idag har Elsa haft en av sina mindre bra dagar.. Jag hatar dessa dagar.. jag känner mig totalt världelös på alla sätt som inte kan hjälpa henne.. allt blir bara fel och hon kan inte sluta.. spelar ingen roll om men försöker bryta det genom att gå ut eller bada eller sitta ner å ta de lugnt dessa dagar funkar inget... INGET ALLS... GAHHHH..... jag vill bara skrika ... men inte åt henne.. för jag ser hennes frustration över att det blir som det blir och jag vet vad psykiskt utmattande det är för henne.. men hon kan inte det bara inte går att sluta.. Hon slog Ebba med en gaffel i ansiktet.. hon har bitat å klöst mig i annsiktet hon sparkar å slår å förstör allt i hennes närhet.. å de går inte få något stopp... VAD SKA MAN GÖRA??? jaa..?? inte en jävla aning.. se till att skydda Ebba och sig själv å så klart andra människor.. men.. ja.. jag vill ju bara hjälpa henne så hon kan hjälpa sig själv när det blir så här...

Jag och Frida fick iaf B på vår uppsats :) Såååå jävla skönt :) underbart.. vi är så jävla duktiga.. denna gång har jag verkligen unnat mig själv en klapp å axeln å kännt att faan va ja är bra :) I morgon drar nya kursen i gång å barnen ska vara på dagis på riktigt :) Spännande å se hur det går :) Hoppas det blir en bra dag :) en dag som alla kan njuta av och njuta av varandra på kvällen :) å inte ja.. ehh skit samma jag hoppas på EN BRA JÄVLA DAG I MORGON :)

Nattinatt


    Lördag :)

      Postat 2012-01-14 , klockan 12:27:52

Den här veckan har Ebba skolats in på dagis :) De har gått super bra faktikst, inget skrik å grin alls :) så de känns bra.. Tro de har varit jobbigast för Elsa faktiskt..

Har även haft innevecka på skolan, i Torsdags satt vi å försvarade vår uppsats :) Så nu ska det bli spännande att se vad man får för betyg på den. Kännslan jag har är att det nog blir rätt hyfsat betyg :)
Nästa vecka drar Aou2 igång.. ursåblää nu börjar salstentorna igen.. URSA säger jag bara!! Bläää... hoppas denna termin går hyfsat fort och att det snart är sommar lov :) På tal om sommar lov ingen som har ett jobb över å ge mig i sommar ;)

Idag.. jaa just nu är S å storhandlar lite när han kommer hem ska vi packa i ordning oss å bege oss ut för en dag och kväll i Häggan hos hans föräldrar äta go mat å Mysa :) Ladda batterierna lite så alla vi orkar med den kommande veckan :)

Höres :)


    Fredag :)

      Postat 2012-01-06 , klockan 09:01:56

Om någon timma ska vi köra ner Elsa till sin moster i sundsvall :)
De ska gå på himmlabadet äta middag å mysa.. Elsa ska sova där tills i morgon :)
Så vad ska vi andra göra? Inget speciellt ... Vi ska äta middag här hemma å så hade ja å S tänkt se en film bara.. kanske plocka undan några tomtar å ge Ebba lite extra uppmärksamhet :)
Hoppas mitt Lillhjärta får det roligt .. Hon är väldigt upprymd nu på morgonen å kan knappt sitta still.. haha.. hon längtar så .. så ja hoppas att det går bra för henne.. men det brukar det göra :)

Nää nu ska ja fixa frukost å packa de sista så ska vi hä oss i väg sen : )


    ...

      Postat 2012-01-04 , klockan 12:53:31
Jaha då va de ett nytt år.. fullt av möjligheter :)
Funderar på om jag ska hålla denna blogg vid liv lr inte.. ganska skönt å få skriva ibland men just nu känner jag att jag inte har tid.. inte alls faktiskt!! hmm.. få fundea på de ett tag..

Vi har haft det toppen bra under jul å nyår.. Lillgumman har fyllt 1 år å vi har myst i massor :) Hoppas ni också har haft det bra :)

RSS 2.0