Sista April :D

      Postat 2012-04-30 , klockan 08:20:05

Idag äre måndag igen, shit va tiden springer iväg just nu.. Jag har vägningsdag i dag också.. å denna vecka så har jag gått ner 1½ kg till :) så sammanlagt tre Kg :D skit bra de..
Igår va vi ute nästan hela dagen å kvällen, de va underbart väder ute å man får bara inte sitta inne å uggla sånna dagar....Till Middag fixade jag GI lasange åt alla i familjen :) vanligtvis äre ju bara jag som äter GI men tyckta att igår så kunde hela familjen få smaka :) de va blandat resultat .. jag å S tyckte faktikst att det var rätt gott, men barnen åt inte speciellt mkt.. :/ kan ju iof ha å göra med att de är förkylda så att de inte hade någon matlust .. jag vet inte alls.. Iaf så va de super änkelt att göra :)
* Bara bryna på lite lök å vitlök i stekpannan,
* Bryn på köttfärsen
* skär upp en squars efter långsidan.
* Lägg ett lager squars i botten på med köttfärs å riven ost, sen ett till lager squars å kött färs.
* Avsluta med att hällsa på grädde över allt och mkt mkt ost
* Låt stå i ungnen till osten fått färg :D

Änkelt å gott :D
Hoppas ni alla får en fin sista april :)


    Ibland blire inte som man tänkt sig....

      Postat 2012-04-29 , klockan 19:52:16

Fredag bestod av kaous.. :/
Dagen började bra, S va ledig och familjen va hemma å myste kl 14.00 hade Ebba tid på VC eftersom hon sen en vecka tillbax har haltat och de blev värre i slutet av veckan så i fredags stödde hon inte äns på benet.. När vi kommer till VC så fick vi en akutremis ner till Sundsvall.. Så de va bara å ta upp telen å försöka få tag i en barnvakt till Elsa eftersom vi inte hade en aning om när vi skulle va klar där nere.. Som tur va så hjälpte S´s syskon varandra.. Så först tog Hanna Elsa å sen bytte Elin av henne :) Tack så mkt för de..
Iaf så bar de av ner till Sundsvall.. fick träffa en barnläkare på en gång när vi kom ner, som omgående skrev remis till provtagning och röntgen.. Sen fick vi gå å sätta oss å vänta på akuten.. efter typ fem min fick vi komma in å fick ett eget rum med lite leksaker å sånt :) systrarna kom ganska snabbt in och skulle ta blodprov .. å de tyckte att de bästa var att ge Ebba lustgas före.. Hmm?? enligt mig inte det bästa men men.. iaf så slutade de hela med en skräkslagen ebba som skrek hysterikt i all evighet å lustgasen hade ingen värkan :/ så efter fem min så sa dom att de inte gick att lugna henne så de skulle ta prover ändå.. jag höll fast ebba en sköterska hjälpte mig samtidigt som hon försökte hålla fast masken med lustgas å den andra sköterskan försökte allt vad hon kunde för att ta ett blodprov men eftersom ebba bara sprattlade å skrek så åkte nålen hela tiden ut .. jaa.. efter mkt om å men  så lyckades dom få in lite blod i de där jävla rören.. Jag å S hade precis lugnat ner Ebba då de va dags för nästa sak.. nämligen ultraljud av höften... då började vi om ... panik å skrik.. jag å S fick hålla fast henne medans läkaren kollade.. å direkt efter de skulle vi in på röntgen.. jaa behöver väl inte äns tala om hur det gick där??

Vis åtta på kvällen kom vi i väg därifrån iaf.. de hittade ingen uppenbart fel, så de gissar på att hon har Höftsnuva.. jaa jag vet jag skrattade när de sa de har väl aldrig hört talas om nå sånt.. men tydligen så är det väldigt banligt för barn mellan 6 månader och 5 år att få just Höftsnuva.. det är en inflamation som kommer i samband med förkylning och som sätter sig i höftern ... skönt att höra att det inte var nå värre :) nu ska hon äta alvedon 4 gånger om dagen å sen ska vi tillbax på torsdag för att dom ska få kolla på henne igen :)

I lördags då var det dags för den efterlängtade Ponnyridningen :)
Hela familjen tog en prommis ut till Stallet och tittade på hästarna och Elsa fick rida helt själv :) kan ni förstå vilken glad och stolt tjej vi hade just då.. :) Tycker de är helt underbart att se barnen så glad som hon var då.. för 20 kr å hon lever fortfarande på de :) och berättar stolt för allt och alla :)

Nää ni nu ska de läggas barn å sen ska ja å S mysa ner oss i soffan :)


    :D

      Postat 2012-04-26 , klockan 21:47:23

Igår kväll vid 20.00 blev jag moster för 7:e gången :D
Denna gång till en liten liten tös vid namn Lina, bara 41 cm lång och 2300 g lätt :)
Denna lilla flicka tittade ut 6 veckor för tidigt och det kommer därför dröja ett tag innan vi får träffa henne :)
Men fast hon är så liten är hon väldigt stark, hon har inte behövt ligga i kuvös utan det har räckt med att få lite syre via slangar.. :) å i morgon redan så ska de testa ta bort slangarna :)

Idag var vi på stan å sökte som tok efter pytte kläder, lyckades hitta några i stl 44 hoppas verkligen hon kan ha de.. när jag tittar på kläderna så har jag svårt å gräppa att man kan vara så liten.. så väldigt väldigt liten!!

Vi har även varit på BVC idag :) Elsa va så enormt duktig när hon skulle ta sprutan inte ett knyst å hon tittade på hela tiden, efteråt sa hon väldigt bestämt Nej till ett plåster - Jag klarar mig utan plåster för jag är så stor! :)
Efter BVC mötet åkte jag, barnen å Tant Sara ner på stan, där bästaste Sara bjöd oss alla på go fika :) Sen fick Elsa äntligen köpa den efterlängtade doktorväskan :) Detta för att hon va så duktig att ta sprutan :) Vi lyckades självklart hitta en hel del annat som va roligt , En stor boll till ebba som hon älskade, en mumin tunika till Elsa :) å så lite andra kläder på rean som jag tänkte lägga undan tills Elsa fyller år :) blandannat en prickig kofta :) Elsa älskar Prickit så de blir nog toppen bra tro jag :D

Ebba de lilla barnet måste till doktorn i morgon, för hon vägrar att gå.. hon ha haltat några dagar men idag vägrade hon stödja på ena benet.. jag och BVC tanten har klämt å drage å kollat men hon reagerar inte när man tar i benet :S så väldigt märkligt är de.. så i morgon kl 1400 så är det hennes tur att åka till doktorn :) Hoppas de kan lista ut varför hon inte vill gå längre å lagar henne så hon blir frisk och kry igen :) inge kul när barnen inte mår bra..

Nää ni nu ska ja först strypa katten som skriker så jag blir tokig å sen sussa lite :)



    Motion å plugg :)

      Postat 2012-04-25 , klockan 11:47:23

Jag å S har precis kommit in från en timmes prommis, vi tog en lång prommis upp på djurmagazinet å förbi icaMaxi å hem igen .. en prommis på nästan 6 km :) duktiga vi är :) fyyattans va snygg vi kommer va till bröllopet.. självklart va Frank me så han också fick komma ut å röra på sig å miljötränas lite :) Super skönt va de iaf :) nu är menyerna utskickade till alla som har tackat ja till bröllopet också :) så nu ska vi bara invänta vad alla väljer att äta så ska vi skicka in beställningen på mat sedan :) Mumms.. haha.. jag vet inte äns själv vad jag ska välja för meny :P men men de blir nog bra..

Nu åter står några timmars plugg innan ja ska hämta trollungarna på dagis :) I morgon är dom lediga för vi ska på BVC å ta spruta å prata lite :) Även på fredag är dom ledig då S här friskift.. så de blir inge dagis för dem för än på Onsdag nästa vecka :) långledigt med andra ord :)

Hoppas ni får en trevlig Onsdag :)


    Uppåner, utåin å så framåtsidan!

      Postat 2012-04-24 , klockan 18:48:50

Jaa.. ibland blir inte allt som man tänkt från början, men de betyder inte att något på något sätt blir sämre bara att man behöver tänka om lite.. och kanske, kanske att de kan bli bättre än vad de från början va tänkt att de skulle bli... hmm.. jaa man får helt änkelt tänka om och tänka rätt så kommer man upp på fötter igen å går vidare.. men sen är de ju inte säkert att saker någonsin blir som man trodde även fast man tänkt om för de kan ju ändras igen.. men då.. äre bara att tänkao m igen .. :)

Nu undrar ni nog va ju surrar i!?
Det vet jag inte riktigt men de va i min hjärna nu i kväll när jag satte mig här så då skrev ja ner de..

så allt följer inte en rak väg men de behöver inte betyda att man tar en omväg utan istället kanske de blir en genväg!!

Haha.. nää ursa nu ska ja sluta flumma på å mysa med Elsa innan hon ska ner i sängen för å sussa :)


    Mastiff <3

      Postat 2012-04-21 , klockan 11:36:04

Vet ni jag ångrar inte en sekund att vi valde att köpa en Engelsk Mastiff.. visst dom är stora men en bättre hund går nog tusan inte å få tag i :) så lugn å fin tesammans med barnen, en perfekt hund att ha lös ute på gården eller i skogen inget intresse alls av att lämna sin familj.. absolut ingen vakt hund.. allt är bara perfekt :P okey nu lurades jag väl lite.. självklart finns de mindre bra saker.. som att de är ganska svårlärda (tycker jag) eftersom de är lata.. storleken gör att de kanske inte alltid ser de små barnen och råkar välta omkull dem .. men annars så äre bara en toppen hund :) Jag älskar verkligen våran Lilla Frank :D







Titta bara vilken underbart fin hund <3


    Som jag har saknat dig Fredag :)

      Postat 2012-04-20 , klockan 20:08:59

Jaa nu är äntligen inneveckan över och de är hela fem veckor till nästa :) å vet ni?? då äre sista veckan i skolan å sen äre SOMMARLOV :) i förrgår satt jag å skickade in CV å ansökte om tre olika jobb, å idag va jag in på en förskola här i stan och lämnade mitt CV, å personalen på den förskolan var verkligen positiva till att jag kom.. dom sa att dom verkligen behövde personal å att dom skulle lägga lappen så all personal kunde se den :) så förhoppningsvis leder de någonstans :D

Igår så passade barnens faster dem nån timme medans de sov, så jag å S bara kunde få komma ut å gå tillsammans å göra något annat än att sitta här hemma :)
Vå stoppade in Frank i bilen å får ut på Sälsten där vi tog en prommis vid vattnet, å såå mysigt :) så fruktansvärt uppskattat att bara få komma iväg om så bara för en timme :) TACK snälla Elin :D
Tänkte visa nå fina bilder sen prommisen så får de avsluta denna vecka :)

TREVLIG HELG ALLESAMMANS :D










    Onsdag!

      Postat 2012-04-18 , klockan 20:10:05

Redan onsdag.. dagarna bara springer iväg känns de som :(
Idag hade vi innedag i skolan, typ två timmar på eftermiddagen.. så förmiddagen va tillängnat till å plugga (de va iaf planen) men icke.. jag slöade hela dagen i soffan typ.. försökte vila bort min jävla huvudvärk som jag haft i två dagar.. men den gav inte med sig å har inte gjort de än.. :/ vet iof vad de beror på .. har börjat med GI igen.. började i måndags.. så de är socker abstinensen som satt in :( vet att efter denna vecka så bör den släppa bara att härda ut..

Shit snart är skolan slut också.. V. 16 nu.. fredag  V.22 går jag på sommar lov :) sköt men som sagt så måste jag försöka hitta nå jobb tills dess :) håll tummarna för att det går :)

Nä nu mysa ner mig i soffan :) Ny innedag i skolan i morgon :) 
 


    Vart är solen??

      Postat 2012-04-17 , klockan 09:44:28

Jaa ni i morse så ringde S å förberedde mig på å inte bryta ihop å bli förbannad när jag tittade ut.. å i min värld trodde jag han menade att det kommit lite snö i natt som låg kvar.. men när jag väl tagit mig upp ur sängen å tittar ut!!! Vaa FAAN de är ju mitt i november ute.. så tok stressade fram barnens varmare kläder igen som jag så klart hade hängt undan.. å sen iväg till dagis Elsa satt å va skit sur i vagnen för att de snö å va kallt å ebba satt å tok skratta å försökte fånga snöflingorna ..

Sommar å sol vill jag ha NUUU..
Iof så har jag inte en aning om vad jag ska göra nu till sommaren :( måste försöka hitta nå extra jobb.. men just nu känns de så långt bort (fast det är ju inte de)

Annars då?? joo skolan rullar på , å de gör även planerna för bröllopet :) japp nu läste rätt.. såå sjukt spännande å så mkt att tänka på tur att jag ha Elin som håller reda på allt.. tror de allra mesta är planerat.. hur vi ska dekorera där vi ska vara är väl de som är kvar så de känns skönt att vi började i tid så man slipper stressa med de :) Jaa bröllopstårtan ska givetvis beställas å så men annars tror jag vi har läget under kontroll :P

Nää ni nu ska ja plugga lite innan jag drar igång med storstädningen :)


    Jag är såå jävla bra!!!

      Postat 2012-04-12 , klockan 20:44:35

Vet ni? jag skäms inte äns lite för att säga de idag. . . :)
Utan nu i kväll när jag har krypit ner i soffan har jag givit mig själv en stor klapp på axeln å talat om för mig själv att jag är grymt bra på allt :D haha.. allt kanske är en överdrift, men just nu, i kväll så känns de som om jag kan klara vad faan som hällst.. å jag hoppas att den känslan inte försvinner än på ett tag :) Å nu undrar ni säkert vad de är som har fått mig att känna så? joo fick resultatet av den där jävla salstentan som jag knappt hade någon tid att plugga till, som jag satt uppe på kvällarna å grät över för jag var säker på att jag skulle kugga mig! men vet ni vad?? jag klarade mig .. jag blev godkänd :D Så just denna kväll är jag otroligt stolt över att jag lyckas om och om igen.. jag pluggar heltid å har gjort de i snart 4 terminer.. när jag började plugga hade Elsa precis fyllt 1 och jag var gravid med ebba.. ebba kom å jag fortsatte att plugga trots de :) å nu har jag som sagt snart läst klart min fjärde termin å de har gått otroligt bra.. en ända omtenta på hela tiden allt annat godkännt :D de ni :)
Nää nu tänker jag inte sitta här å skryta nå mer om mig själv i kväll :P men bara så ni vet just i kväll kan ingen ta ifrån mig detta :P å imorgon kommer också blir en helt hysteriskt bra dag :) för den ska tillbringas med underbara vänner och familj! från morgon till natt :P


    Trötter...

      Postat 2012-04-11 , klockan 20:12:33

Idag skickade jag in min hemtenta som jag suttit å skrivit på sen igår.. känns väl helt okey, men tycker alltid de är svårt när man ska analysera för att jag vet aldrig hur mkt lärarna vill att man ska analysera, å de är ju svårt när man har ett visst antal ord på sig att formulera sig på.. men nu är den skriver å jag kan inte göra nå mer åt den .. så bara att invänta resultatet å hoppas att de är ett bra sådant :)

Idag har barnen varit hemma från dagis, de var de igår också.. förkylda :( men i morgon ska de förhoppningvis kunna gå dit igen :)

Nää nu ska ja slappa lite i soffan å invänta S som jobbar eftermiddag :) super trött är jag, är jag alltid efter en tenta.. alla spänningar å  all stress släpper å då blir jag extremt tött :/ ny dag i morgon med nya tag :)


    Godkväll. .

      Postat 2012-04-09 , klockan 22:31:53

Eller de är väl egentligen ingen godkväll men för att vara trevlig kan vi väl säga så??
Gruvar mig nå fruktansvärt i morgon inför en hemtenta vi ska ha.. har inte riktigt greppet ämnet, lr vad det är vi ska göra, lr vad det är boken egentligen handlar om.. förstår inte varför människor inte bara kan skriva vad de menar istället för att skryta om alla konstiga ord dom kan.. En lärare vi har i skolan sa för några veckor sedan till oss i klassen.
- Författarna skriver inte böcker för att vi läsare ska förstå sånna här böcker, de tävlar med varandra om vem som kan beskriva samma sak med felst svåra ord.

Kan inte annat än hålla med honom.. förstår inte varför? vill de inte att någon som läser ska förstå eller?? .. Hmm.. skit samma..

Påskhelgen har vi spenderat ute i Häggan. Vi har varit hus och hund vakt till svärföräldrarna :) vi har haft det helt underbart (förutom att barnen varit tokig pga allt socker dom fått i påskägg av alla) vi har varit ute hela dagarna å bara njutit av det fina vädret å Frank har sprungit, sprungit å sprungit.. helt otroligt vi hade honom lös hela helgen å även fast vi gick in lämnade han inte gården han gick upp å la sig på altanen å bara njöt.. Om ni bara visste hur mkt jag längtar tills vi har ett eget hus så barnen å hunden kan vara ute hela dagarna.. Tänkte inte säga så mkt mer utan visa några bilder så får ni själva se hur otroligt mysigt vi hade :)

   



     



Hoppas ni också haft en toppen bra påskhelg :D


    :/

      Postat 2012-04-03 , klockan 20:33:01

Känns som vi är tebax på ruta ett igen!!
Vi har haft en sån underbar period här hemma, inge bråk, skrik, grin lr kvällar där man somnat ovänner.. Å som en blixt från klar blå himmel så va vi tebax igen.. efter nästan en timmas bråk med fröken Elsa sover hon äntligen.. men jag sitter här men ångset och rivmärken i ansiktet... för det sista vi gjorde innan hon somnade vara att bråka... å när hon blir så där arg å bara slåss vad kan man göra som vuxen?? förmodligen tusen saker men i den sekunden kommer jag inte på något alls.. mer än att hålla upp armen å skydda mitt ansikte :( å till sist så skriker jag åt henne :( å de är inte de jag vill.. åååå.. men jag vet att det bara är perioder och att de är övergående.. frågan är bara hur lång perioden ska vara denna gång!?.. S är på hockey i kväll vilket innebär att jag har tampats med henne själv.. känns som en käfftsmäll.. allt har varit så bra så länge nu.. hmm.. jaja är väl bara att försöka komma tillbax upp på spåret igen ...

Undra vad de är som utlöser dessa arga perioder.. !?..
Hon har pratat väldigt mycket om vår förra hund Pillis ett tag.. kanske är det så att hon fortfarande sörjer honom!? kanske kanske kanske.. bara en massa kanske.. jag vill veta vad som utlöser perioderna och vad jag kan göra för att förhindra dom eller vad jag kan göra för att göra det så smärtfritt för alla parter medans perioderna äger rum..

hmm.. lä väl inte komma på något i kväll iaf.. så gräver ner mig i en skolbok så länge tills S kommer hem.. Ha kommit på att skolan är min avkoppling.. visst låter det konstigt.. kan va skit stressad över skolan men de är ändå en avkoppling.. för när jag sitter å läser en bok så måste jag vara konsentrerad till 100% på bara boken å då kan ja inte grubbla över så mkt annat..


    Godmorgon :)

      Postat 2012-04-03 , klockan 11:11:01

Jag å Frank har precis kommit hem efter en lång prommis :) super skönt väder ute, å så piggnar man till så man orkar plugga hela dan :) Gud vad jag njuter av att det blir bättre å bättre väder ute, längtar tills i sommar då barnen kan bada ute å bara må å leka :) Underbart.. på tal om sommar!? vad ska ni gö i sommar, ja vette tusan.. hoppas på att man får tag å någon extra jobb :) men långt att gå hemma från maj till agusti.. men.. jaa.. kan ju alltid vara mamma ledig.. men dels så blir de knapert om pengar då å dels så blir det ett väldigt långt bryt för barnen från dagis.. Då måste Ebba nästan ha en ny inskolning till hösten .. hmm. känns som om det är dumt att bryta upp så länge när det går så bra för henne :) Å båda mina barn Älskar dagis så känns elakt emot dem å hålla dom hemma så länge :/ hmm.. jaa.. vi får se vad som händer.. de fyra veckorna dagis har stängt ska iaf jag vara mamma ledig, S ha semester å barnen ha sommarlov :D det är väl de som är bestämt :)

Nää massa läsning väntar nu så bäst att ta tag i de :)


    :)

      Postat 2012-04-02 , klockan 21:15:19

Efter en hämsk innevecka i skolan har vi haft en underbar helg, ifredags kom Lilla syster upp å hälsade på här hemma.. vi myspyste med godis å såg på tv.. knäppte lite kort på henne å hennes fina mage :) blev en ganska tidig kväll.. på lördag kom Sofia å plockade upp mig å syster å så for vi på bytar dag :) super fina saker ja hittade.. köpte en hel Ikea kasse med barnkläder, 4 par skor, en dvd film å en ryggsäck för 545 kr :D Sjukr bra pris för så otroligt fina kläder.. :) fyndade blandannat en super fin adias mjukit dress till Elsa för 20 kr.. ser inte äns använd ut!! :) man är ju dum egentligen som går i affärer å köper nya kläder till hämska priser då man kan fyna på detta vis..

Blev snabbt hem å bytte om för att sen följa med familjen till S´s morfar som fyllde år :) tårta å kaffe :) mums.. sen hem för att möta upp Sofia å Sötis Moa, barnen lekte å vi surrade.. på kvällen fick jag å Sofia en barnfri kväll, vi gick ut å åt go mat å bara myste å surrade :) guuud så skönt de va, kom hem runt nio så han med en myskväll med S också :)

Söndag ja då myste familjen här hemma bara, S va å köpte en ny bil då vår gamla vägra starta :) sen åt vi middag med Elin å Marcus :D så efter denna helg känns inne veckan väldigt långt bort å nedgrävd..

Så här ju även måndag passerat, jag har storstädat å tvättat hela dagen pluss plugge lite till hemtentan som vi har nästa vecka :) nu i kväll var Sara förbi å drack kaffe å surrade :)
så nu ska ja bara mysa ner mig i soffan å må så tar vi nya pluggar tag i morgon :)
Tänkte bju på en super fin bild jag knäppte på Isas mage :) älskar bilden :)


RSS 2.0